Delta boekte in 2008 nog een winst van ruim honderd miljoen euro maar vorig jaar was er nog maar zeven miljoen euro van over. De voornaamste reden waren grote afboekingen op de duurzame energieactiviteiten, met de fabriek voor biodioesel Biovalue als grootste boosdoener. In Biovalue heeft Delta 2004 zo’n 85 miljoen euro geïnvesteerd. In 2009 heeft Delta er 46 miljoen op afgeboekt waardoor Biovalue inmiddels voor nul euro in de boeken staat, zo meldt het Financieel Dagblad. De eigenaar van Delta (provincie Zeeland en gemeenten uit die provincie) hoopt snel een koper te vinden voor de fabriek in de Eemshaven (Groningen).  Maar volgens directeur Boerma is er veel overcapaciteit en zou dat weleens niet zo gemakkelijk kunnen zijn. Als men niet snel een koper vindt, stopt de fabriek. Er werken 28 mensen.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding