Volvo blij met verlaging accijns op bio-ethanol

Per 1 april geldt de op handen zijnde accijnsverlaging ook voor bio-ethanol (E85). Volvo Cars Nederland, die het grootste gamma van deze modellen in de Nederlandse markt heeft, reageerde enthousiast. “Het is een doorbraak in het creëren van een markt en infrastructuur voor bio-ethanol”, aldus Huib de Vries van Volvo Cars Nederland.

"Wij zetten ons al langere tijd in voor gebruik van deze tweede generatie biobrandstof die breed wordt toegejuicht, ook door de milieubeweging. Het is goed te zien dat de Nederlandse overheid hier nu ook stappen in maakt." Volvo biedt de FlexiFuel auto’s al geruime tijd aan zonder meerprijs. Oliemaatschappij Tamoil, waarmee Volvo samenwerkt, doet hetzelfde met de brandstof. Eerder al verlaagde Tamoil Nederland de prijs van E85 per liter tot het niveau van Euro 95-benzine. Daar bovenop voert men ook de accijnskorting onverkort door en verlaagt men de prijs van E85 met 23 cent inclusief btw. Op deze manier komt de accijnskorting geheel ten goede aan de automobilist.

 

E85 is een mengsel van 85 procent bio-ethanol en vijftien procent benzine. Bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof die een minder bijdrage levert aan het broeikaseffect. Bio-ethanol wordt gewonnen uit verschillende soorten biomassa en is daarmee een zogenoemde vernieuwbare en dus duurzame brandstof. De E85 van Tamoil wordt gewonnen uit onder meer houtsnippers en andere biomassa, aldus de oliemaatschappij. De brandstof wordt niet uit granen geproduceerd en belast daardoor de voedselketen niet – een veelgebruikt argument tegen bio-ethanol. .

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo blij met verlaging accijns op bio-ethanol - Automobielmanagement.nl

Volvo blij met verlaging accijns op bio-ethanol

Per 1 april geldt de op handen zijnde accijnsverlaging ook voor bio-ethanol (E85). Volvo Cars Nederland, die het grootste gamma van deze modellen in de Nederlandse markt heeft, reageerde enthousiast. “Het is een doorbraak in het creëren van een markt en infrastructuur voor bio-ethanol”, aldus Huib de Vries van Volvo Cars Nederland.

"Wij zetten ons al langere tijd in voor gebruik van deze tweede generatie biobrandstof die breed wordt toegejuicht, ook door de milieubeweging. Het is goed te zien dat de Nederlandse overheid hier nu ook stappen in maakt." Volvo biedt de FlexiFuel auto’s al geruime tijd aan zonder meerprijs. Oliemaatschappij Tamoil, waarmee Volvo samenwerkt, doet hetzelfde met de brandstof. Eerder al verlaagde Tamoil Nederland de prijs van E85 per liter tot het niveau van Euro 95-benzine. Daar bovenop voert men ook de accijnskorting onverkort door en verlaagt men de prijs van E85 met 23 cent inclusief btw. Op deze manier komt de accijnskorting geheel ten goede aan de automobilist.

 

E85 is een mengsel van 85 procent bio-ethanol en vijftien procent benzine. Bio-ethanol is een milieuvriendelijke brandstof die een minder bijdrage levert aan het broeikaseffect. Bio-ethanol wordt gewonnen uit verschillende soorten biomassa en is daarmee een zogenoemde vernieuwbare en dus duurzame brandstof. De E85 van Tamoil wordt gewonnen uit onder meer houtsnippers en andere biomassa, aldus de oliemaatschappij. De brandstof wordt niet uit granen geproduceerd en belast daardoor de voedselketen niet – een veelgebruikt argument tegen bio-ethanol. .

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding