Het bedrijf spreekt van een "absolute wereldprimeur". De Solair is volgens GIP klimaatneutraal en honderd procent emissievrij. De unit maakt zijn debuut in de gemeente Amsterdam, die twee Solair-units op zonne-energie inzet op openbare parkeerplaatsen.

Deze en vier ‘gewone’ bandenspanningsmeters van GIP in Amsterdam zijn aangesloten op www.bandenspanning.nl/mijnlocatie; per parkeerplaats en voor alle locaties samen is online te volgen welke besparing de gebruikers van het apparaat realiseren. Daarbij gaat het om vroegtijdig versleten banden, liters brandstof, verminderde CO2-uitstoot in kilo/ton, effectief bespaard bedrag in euro’s en aantal auto’s met gecorrigeerde bannenspanning.

De Solair is overal te plaatsen waar het zonnepaneel vrij zicht heeft op de zon. Ook ’s nachts blijft het apparaat te gebruiken. Volgens GIP Air Systems rijdt bijna zestig procent van de automobilisten met een verkeerde bandenspanning en zijn de mogelijke besparingen "enorm."     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding