Het studenten raceteam, University Racing Eindhoven, is sinds september bezig geweest met de ontwikkeling van dit concept, maar gisteren werd de URE05e dan toch gelanceerd. Voorafgaand aan de onthulling werd eerst een presentatie gehouden waarin de elektrische bolide al gedeeltelijk getoond werd. Tijdens de aansluitende demonstratie voor het publiek liet de URE05e zien dat elektrisch racen en geluidloosheid niet bij elkaar passen. Met haar snelle acceleratie en hoge bochtensnelheid laat de Eindhovense formatie zien en horen dat elektrische aandrijving en racen hand in hand kunnen gaan.

 

De URE05e is een racewagen die ontwikkeld is voor de Formula Student competitie, een internationale ontwerpcompetitie. Met de elektrische auto zijn de Eindhovense studenten een van de dertig elektrische teams die meedoen aan de eerste volledig elektrische formule race ter wereld. Het circuit van Hockenheim (Duitsland) heeft deze primeur weten te bemachtigen en de URE05e zal dan ook het Duitse asfalt betreden op 5 augustus 2010. University Racing Eindhoven heeft er vertrouwen in dat ze hun verwachtingen kunnen waarmaken met de elektrische bolide op de Europese circuits in de zomermaanden.

 TU-e E40 raceauto specificaties.