Het overgrote deel van de aanvragen betreft kleine stadsauto’s zoals de Tazzari Zero en de Th!nk, maar ook elektrische taxi’s en vrachtauto’s.

In de regeling van de gemeente Amsterdam kan een bedrijf voor een personenauto maximaal vijftienduizend euro subsidie krijgen, voor een bestelauto 25 duizend en voor een vrachtauto 45 duizend. Door de subsidieregeling wordt de aanschafprijs lager. Dit geeft een extra stimulans voor ondernemers om te kiezen voor ‘elektrisch’ in plaats van voor brandstofauto’s. Als de subsidie is toegewezen moeten de auto’s binnen een half jaar rijden.

In alle gevallen moet duidelijk worden gemaakt dat de auto wordt ingezet voor bedrijfsactiviteiten. Als alle aanvragen die nu zijn gedaan worden gehonoreerd, is er voor één miljoen euro subsidie uitgegeven. Het totale subsidiebedrag is drie miljoen euro. Voor de precieze regels heeft de Gemeente Amsterdam een website.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding