De Gratis Milieucheck loopt tot eind juli. "Als iedereen die met de auto op vakantie gaat deze gratis check laat doen, weet hij dat de auto niet meer brandstof verbruikt dan nodig is; bovendien helpt hij mee om de kans op smog te verkleinen", aldus Raymond Poulssen, Manager Marketing en Communicatie van Havam.

De auto’s worden gecontroleerd op de vervuiling van brandstof-, lucht-, olie- en interieurfilters. "We meten de katalysator door en doen een 4-gasmeting en controleren het olieniveau en mogelijke olievervuiling. Tot slot kijken we naar de prestatie van de bougies." Deelnemers krijgen een Kraslot en maken zo kans op 25 duizend euro of één van de andere prijzen.

www.smoglozezomer.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding