Het is de langstdurende, meest uitgebreide accugarantie in de auto-industrie voor een elektrische auto, die bovendien overdraagbaar is op volgende eigenaren. "De accu’s van de Chevrolet Volt hebben onze prestatiedoelstellingen overtroffen en zijn helemaal klaar om in serieproductie te gaan," zegt Micky Bly, de directeur voor global electrical systems. De uitgebreide accugarantie van de Volt dekt alle 161 accucomponenten, waarvan 95 procent is ontworpen en ontwikkeld door GM, naast het warmtemanagementsysteem, het oplaadsysteem en de elektrische aandrijfcomponenten.

De Volt heeft een actieradius van zo’n 550 kilometer en rijdt continu met elektrische aandrijving. De eerste zestig kilometer worden uitsluitend op pure elektriciteit afgelegd, afkomstig uit de lithium-ionbatterij van 16 kWh. Wanneer de batterij bijna leeg is, treedt ongemerkt de generator in werking om op een volle tank de elektrische actieradius met zo’n 480 kilometer te vergroten.

GM-ingenieurs hebben sinds 2007 ruim 1,6 miljoen testkilometers gereden en gedurende vier miljoen uur tests met het Volt accupakket uitgevoerd, alsmede met de negen modules en de 288 cellen. De ontwikkeling, het onderzoek en de tests hadden betrekking op duizenden specificaties en alle elementen van de Volt accucomponenten werden daarbij gevalideerd. Tijdens de tests werd de accu blootgesteld aan kortsluiting, corrosie, stof, botsingen, onder water dompelen, samenpersen en penetratie, evenals enorme temperatuursschommelingen gecombineerd met agressieve rijstijlen; een procedure die in de VS bekend staat onder de noemer shake, bake and roll.

GM’s Brownstown Township-fabriek is in januari begonnen met het bouwen van prototype accu’s, terwijl zeer binnenkort wordt gestart met de serieproductie van de accu’s.  Vorig jaar heeft het U.S. Department of Energy 45 bedrijven, universiteiten en organisaties in 28 staten geselecteerd, waaronder GM’s Brownstown-fabriek, die gezamenlijk ruim twee miljard dollar aan subsidies ontvingen voor de productie van accu’s en elektrische aandrijfsystemen en voor de elektrificatie van mobiliteit.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding