Dat stelt het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV). Volgens een zegsman van de NIFV vormt de elektrische wagen bij ernstige ongevallen, ondanks veiligheidsmaatregelen, een probleem voor bijvoorbeeld toesnellende brandweerlieden. "Er zijn altijd risico’s van elektrocutie", zei hij tegen De Telegraaf. Autoproducenten proberen er alles aan te doen om te zorgen dat elektrisch rijden veilig is, bijvoorbeeld in combinatie met water. Bij verkeersongelukken kan kortsluiting worden voorkomen door de accu’s uit te schakelen na detectie. De brandweervereniging is deze zomer gevraagd om deel te nemen aan een brede werkgroep van belanghebbenden (industrie, overheid, hulpdiensten), die de risico’s van elektrisch rijden onder de loep gaat nemen.

Afgelopen maandag bleek ook al dat zonnepanelen een gevaar vormen voor de brandweer, zo meldt Elsevier. De panelen kunnen onder stroom staan ook als het elektrisch circuit van een huis is uitgeschakeld. Vooral bij bluswerkzaamheden kan dit levensgevaarlijk zijn.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding