Het bureau Glass’s Information Services heeft berekend dat in dat jaar 21 procent van alle nieuw in Groot-Brittannië verkochte auto’s over een elektrische aandrijflijn zal beschikken. Voor Frankrijk en Italië wordt een soortgelijk percentage voorspeld – in Duitsland bedraagt het marktpotentieel zelfs 26 procent. Steeds meer autofabrikanten lijken bereid in te spelen op dit marktpotentieel. Zij hebben inmiddels door, dat emissieloze modellen cruciaal zijn bij het voldoen aan de steeds strenger wordende emissie-eisen van Europa. Aan het einde van het decennium hopen de autofabrikanten de nadelen van de huidige ev’s (beperkte actieradius, prijs/levensduur accu’s en lange oplaadtijden) grotendeels glad te hebben gestreken. (autointernationaal.nl)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding