De EcoCraft EcoCarrier combineert een elektrische aandrijflijn met een duurzame en lichte constructie van aluminium. De opbouwmogelijkheden zijn naar de wensen van de klant aan te passen. Met een prijs vanaf 26 duizend euro ex btw behoort de EcoCarrier tot de meest betaalbare elektrische voertuigen die momenteel met Nederlands kenteken leverbaar zijn. Het stroomverbruik is nog geen vijf cent per kilometer, claimt Elipo. Meer informatie over ecomobiel 2010, de vakbeurs waar de EcoCarrier zijn Nederlandse debuut beleeft, staat op website van ecomobiel. Voor de EcoCarrier hoeft geen wegenbelasting betaald te worden.

 

Productie van de EcoCarrier vindt plaats in de Volkswagen-fabriek in Sarajevo, waarna het voertuig afgebouwd wordt bij EcoCraft Automotive in Wunstorf. Voor de bouw worden hoogwaardig aluminium en sterke kunststofsoorten gebruikt waardoor een zeer robuust en duurzaam product ontstaat. Het interieur is spartaans maar ook vrijwel onverwoestbaar; de EcoCarrier is een echt werkpaard, leverbaar met korte en lange wielbasis. De versie met korte wielbasis mag een aanhanger tot 450 kilo trekken. Qua laadbak zijn er diverse mogelijkheden, zoals een open of gesloten constructie. Een opbouw van eigen ontwerp behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

EcoCraft gebruikt onderhoudsvrije lood-gel accu’s met een levensduur van acht- tot twaalfhonderd laadcycli. De actieradius bedraagt tussen de zestig en tachtig kilometer op één lading, terwijl een topsnelheid mogelijk is van 75 km/u (elektronisch begrensd). Opladen kan via een normaal 220 volt-stopcontact in zo’n acht tot tien uur tijd. Prijstechnisch is deze bedrijfsauto ook erg interessant. Een EcoCarrier met korte wielbasis en gesloten laadbak komt rijklaar op 26 mille ex btw. Voor bedrijven is bij aanschaf via de milieu-investeringsaftrek extra belastingaftrek mogelijk. Tot veertig procent van het investeringsbedrag mag worden afgetrokken van de fiscale winst. De Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen) biedt een liquiditeits- en rentevoordeel. Meer informatie via SenterNovem.  

 

Elipo in Zeist – kort voor electrical power – biedt een breed spectrum aan volelektrische voertuigen voor consument, bedrijfsleven en overheid.