Burton EV1 meest duurzame sportwagen ter wereld Burton Car Company lanceert morgen, zondag 12 september, de Burton EV1. Volgens de sportwagenfabrikant in Zutphen – de grootste van Nederland – is de Burton Electric de meest duurzame sportwagen ter wereld. ‘De elektrische versie van de Burton is namelijk niet alleen zeer duurzaam vanwege de zuinige elektromotor en zijn lage gewicht, maar door hergebruik van een oude 2CV als donorauto is ook het productieproces veel minder milieubelastend dan bij nieuwe auto’s’, stelt Burton.

De auto weegt 750 kg en heeft met zijn lithium-ijzerfosfaataccu’s een range van 120 km. De lichte Burton is met een elektromotor van 96 volt en 16 kwh erg zuinig.
De Burton EV1 wordt gelanceerd tijdens het jubileumfeest van Burton, het bedrijf dat de broers Iwan en Dimitri Göbel tien jaar geleden begonnen.

Zondag wordt ook oud-minister prof. dr. Willem Vermeend geïnstalleerd als commissaris bij Burton Car Company. Hij onthult samen met de Commissaris van de Koningin van Gelderland de nieuwe elektrische Burton. De Burton Owners Club houdt ook een schoonheidswedstrijd voor Burtons, met als inzet de ‘De mooiste Burton van het Land 2010’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding