De elektrische wagen bezit de comfort en ruimte van de originele Citroen C1, met onder de motorkap een elektrische aandrijflijn. Deze is goed voor een snelheid van 115 km per uur. De e-C1 kan met volle accu 120 kilometer afleggen.

Aangezien het om een wagen zonder CO2-uitstoot gaat, krijgen toekomstige bezitters 10.000 euro subsidie van de gemeente Amsterdam en mogen ze gratis parkeren in het centrum van de hoofdstad. ECE prdouceert de Citroens in Lochem en heeft als doelgroep de grootstedelijke autobezitter en bedrijven die hun duurzame ondernemersvisie willen uitdragen.

“Veel wordt gesproken over elektrisch autorijden en de milieutechnische voordelen van de elektrische auto. Alleen, de beschikbaarheid is er nog niet.” aldus Willem van der Kooi, Directeur van Electric Cars Europe. “De toekomst is voor ECE nu al begonnen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding