Dat hele spectrum van elektrische auto’s, toekomst en verleden en van klein tot groot is te zien op de Design On Wheels show van het Automotive Technology Centre (ATC) tijdens de Dutch Design Week. Pininfarina geeft een design masterclass en op het ATC designseminar schetsen automotive ontwerpers de boeiende wereld van design voor elektrisch rijden. Op de Design On Wheels-stand wordt de toekomst zichtbaar in fraaie elektrische conceptcars van Peugeot, Renault en Citroën. Dat de geschiedenis van elektrische auto’s meer dan

honderd jaar terug gaat laat de prachtige antieke Hadag zien, de auto met het oudst bewaard gebleven Brabantse nummerbord. De gloednieuwe Qugo, Nederlands design van Maarten de Bruijn, laat zien dat elektrisch vervoer heel klein kan zijn. En serieus racen kun je met de elektrische raceauto van Säker uit Gilze Rijen.

 

Op 25 oktober geeft Doeke de Walle, een Nederlandse designer bij Pininfarina,  een masterclass aan designstudenten en designprofessionals. Deelnemers bereiden een ontwerp voor, werken daar verder aan tijdens de middag, terwijl Doeke daarover discussieert en coacht.

Het seminar Design for Electric Driving biedt interessante achtergrondverhalen van de

modellen die op de Design On Wheels show te zien zijn. Philippe Janin, adjunt-directeur Design van Renault in Parijs, vertelt hoe men daar keihard aan elektrische auto’s werkt. Maarten de Bruijn, de ontwerper die we kennen van de Spyker C8, presenteert nu iets diametraal anders, namelijk de ecologische Qugo elektrische driewieler. Studenten van de technische universiteit van Delft presenteren een interessant nieuw technisch concept en Corien Pompe van Volvo Cars kijkt in de toekomst met design trends en de MOVE ! Award voor nieuwe ideeën over duurzaamheid.

ATC is de clusterorganisatie die innovatie en samenwerking stimuleert in de Nederlandse

Automotive Industrie. ‘Design en Technologie’ is één van de vijf ATC actielijnen.

 

www.atcentre.nl

 

www.ddw.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding