De verkoop van deze 197 pk sterke versie, C30 DRIVe Electric genaamd, moet volgend jaar starten. Het gaat daarbij om een zeer beperkte oplage van 250 exemplaren die bestemd is voor wagenparkbeheerders en overheidsinstellingen. Pas in 2012 zal de particulier in de Volvo showroom terecht kunnen voor een C30 DRIVe Electric. De Zweden beloven voor de emissieloze instapper een topsnelheid van 130 km/u en 10,5 seconden voor de sprint naar 100 km/u. In 2012 komt Volvo ook met een dieselhybride uitvoering van de V60. De technische opzet is afgekeken van PSA (Peugeot, Citroën): de verbrandingsmotor drijft de voorwielen aan terwijl een elektromotor de achterwielen voor zijn rekening neemt. Voor de ontwikkeling van dit model, dat over beperkte afstand emissieloos kan rijden, werkt Volvo samen met Magna Powertrain.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding