Voor accu’s vanaf honderd kilo is de bijdrage 180 euro (incl. 19 procent BTW); voor de lichtere variant geldt een Beheerbijdrage van 90 euro (incl. 19 procent BTW). Beide tarieven gaan in op 1 januari en gelden voor accu’s voor elektrische voertuigen die komend jaar op de markt komen. Bij de vaststelling van de bijdragen heeft ARN rekening gehouden met de veiligheidsaspecten bij inzamelen, opslaan en verwerken van hoogvoltage lithium Ion accu’s.

Over de mogelijkheden van hergebruik en materiaalrecycling is op dit moment nog weinig bekend. Vooralsnog is volgens ARN de restwaarde van afgedankte Lithium Ion accu’s negatief. De kosten voor verwerken zijn erg hoog. ARN neemt daarom in 2011 samen met een aantal kenniscentra deel aan een omvangrijk onderzoek naar dit aspect. De resultaten worden meegenomen bij de bepaling van de Beheerbijdragen voor 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding