Met een gemiddelde van 129 gr/km CO2, (aldus RDC-cijfers) liep ons land ruim voor op Europese regels. Die bepalen dat in 2015 alle nieuwe auto’s gemiddeld 130 gr/km CO2 of minder moeten uitstoten. "Ik sluit niet uit dat er maanden zullen volgen met een hogere gemiddelde uitstoot", reageert RAI-voorzitter Roelf de Boer, "maar dat we ‘en passant’ dit Europese streefcijfer halen geeft mij een bijzonder goed gevoel."

Sinds de stimulering van de aanschaf van zuinige en schone auto’s is het Nederlandse wagenpark gaan behoren tot één van de schoonste in Europa. Vanaf januari 2010 daalde de gemiddelde uitstoot gestaag – van 143 gr/km CO2 naar 129 gr/km CO2 in oktober. De Boer zegt "de dag niet te prijzen voor het avond is, maar dit is duidelijk een stap in de goede richting. Daarnaast geeft dit getal aan hoe innovatief de auto-industrie is."

 CO2 uitstoot 2010.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding