Het is een uitrol van het Chargepoint Interactive Management System (CiMS) van Logica, het netwerk van laadpunten voor elektrische auto’s in Nederland. Dat wordt beheerd voor stichting e-laad.nl. Het is de eerste stap in de internationalisering van elektrisch rijden, aldus de Europese ict-dienstverlener. ‘Binnenkort betaalt een rijder van een elektrische auto met hetzelfde pasje in Nederland en Duitsland’, stelt Logica.
Doordat CiMS is gebaseerd op open standaarden, kunnen verschillende soorten laadpunten op het platform worden aangesloten. Meerdere energieleveranciers hebben zich al aangesloten op de laadpunten in Düsseldorf, zegt commercieel directeur Rob Leijn van Logica Nederland.
In Nederland levert Logica sinds 2009 de ict-infrastructuur voor de landelijke uitrol van tienduizend  laadpunten voor e-laad.nl die in de periode tot en met 2012 wordt gerealiseerd.

Naast levering van CiMS, adviseert en begeleidt Logica de Stadwerke Düsseldorf met de inrichting van de totale keten omtrent de infrastructuur van elektrisch vervoer. In de nabije toekomst zullen ook mobiele betaalmogelijkheden volgen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding