Vergeleken met een elektrische kabel zou het handsfree-systeem wel enig energieverlies met zich mee brengen. Werknemers van Google kunnen hun elektrische auto opladen zonder een stekker aan te sluiten. Er wordt gebruik gemaakt van inductietechniek, zoals bij een elektrische tandenborstel.
Evatran zegt dat ze de efficiency tot 90 procent kunnen opvoeren. Daar staat tegenover dat de gebruiker niet meer in de weer is met een stekker en dat hij niet meer vergeet de auto op te laden. Verder zou het problemen met standaardisatie van aansluitpunten kunnen oplossen. Voor de toepassing denkt men onder meer aan taxi’s, die op de standplaats automatisch worden geladen, en schoolbussen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding