Het bedrijf meldde dat vrijdag, omdat de automobilisten de milieuvriendelijke brandstof E10 massaal negeren. De autobezitters vrezen dat de E10 hun motor beschadigt. Auto’s hebben er per kilometer bovendien 2 procent meer van nodig dan bij superbenzine. Marktleider Aral stelde dat zijn 2.500 tankstations weer gewone benzine gaan verkopen en die bestaat voor 5 procent uit ethanol. 

Naar verwachting volgen andere oliemaatschappijen het voorbeeld. De kopersstaking leidde de afgelopen maanden tot grote ophef. Automobilistenvereniging ADAC spande zelfs een rechtszaak aan tegen oliebedrijven zoals Aral, BP, Jet, OMV en Shell. De ADAC reageerde verheugd op de terugkeer van superbenzine bij de Aral pompen. "Dat is precies wat wij al weken eisen".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding