De zonnepanelen zorgen dagelijks voor genoeg energie om honderdvijftig elektrische auto’s op te laden. Het project meet een oppervlakte van 25 duizend vierkante meter en zal naar verwachting aan het einde van deze zomer worden opgeleverd.

De Hamtramck-fabriek in Detroit werd voor dit project uitgekozen omdat er genoeg ruimte is maar ook, omdat juist daar de Chevrolet Volt gebouwd wordt. De installatie in Detroit-Hamtramck maakt deel uit van het proefproject Zonne-stroom van DTE Energy. Dat beoogt het installeren van genoeg zonnepanelen op particuliere terreinen of op daken van huizen in heel zuidoost-Michigan, zodat in totaal 15 megawatt aan elektriciteit gegenereerd wordt. DTE investeert een bedrag van drie miljoen dollar in het project in Detroit-Hamtramck.

De installatie draagt bij aan andere ‘groene’ activiteiten rond de fabriek, die onlangs uitverkoren werd tot ‘Michigan Clean Corporate Citizen’ vanwege haar betrokkenheid bij een beter milieu. Zo is er bij de fabriek een groot terrein waar planten en dieren vrij hun gang kunnen gaan en is er op eigen initiatief een grote katalysator geïnstalleerd die de uitstoot van koolmonoxide en -dioxide voor een groot deel tenietdoet. Bovendien zorgt  de toepassing van zuiniger verlichting en andere maatregelen op het gebied van energieverbruik in de fabriek voor besparingen tot drie miljoen dollar per jaar.

In de VS komt 1,4 procent van de energiebehoefte van GM van duurzame bronnen. "We streven er naar om in onze fabrieken steeds milieuvriendelijker te werken en de vestiging Detroit-Hamtramck maakt op het gebied van duurzaamheid grote stappen voorwaarts," aldus Ferguson.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding