Ford wordt milieubewust

Het blauwe ovalen logo van Ford kleurt groen. De Amerikaanse autoproducent wil de afzet van zuinige modellen op de thuismarkt komend jaar verdrievoudigen tot meer dan 100.000 stuks.

De techniek van deze auto’s is afkomstig van Europese modellen, waar efficiënte 4 cilinder Ecoboost benzine-uitvoeringen reeds vorig jaar hun debuut beleefden. Van de C-Max verschijnt in 2013 een hybride variant op de markt. Die is vrijwel uniek in zijn soort. Toyota lanceert weliswaar rond de jaarwisseling een MPV variant van de Prius, maar die doet het met minder moderne accutechniek en moet het doen met niet meer dan matige rijeigenschappen.

Ford heeft zo veel vertrouwen in de aandrijftechniek van de C-Max Hybrid dat zij plannen om deze MPV ook met conventionele aandrijving in de VS op de markt te brengen, geannuleerd heeft. De concentratie op de hybride uitvoering bespaart de autoproducent veel kosten, hetgeen prijsverlagend en dus afzetverruimend werkt. De introductie van de C-Max Hybrid zal worden voorafgegaan door de presentatie van een elektrische uitvoering van de Focus. Ook de emissieloze versie van de Transit Connect gaat in de VS verkocht worden. In een later stadium kunnen we ook hybride varianten van de volgende generatie Fusion/Mondeo en Escape/Kuga wachten.

Ford wordt milieubewust - Automobielmanagement.nl

Ford wordt milieubewust

Het blauwe ovalen logo van Ford kleurt groen. De Amerikaanse autoproducent wil de afzet van zuinige modellen op de thuismarkt komend jaar verdrievoudigen tot meer dan 100.000 stuks.

De techniek van deze auto’s is afkomstig van Europese modellen, waar efficiënte 4 cilinder Ecoboost benzine-uitvoeringen reeds vorig jaar hun debuut beleefden. Van de C-Max verschijnt in 2013 een hybride variant op de markt. Die is vrijwel uniek in zijn soort. Toyota lanceert weliswaar rond de jaarwisseling een MPV variant van de Prius, maar die doet het met minder moderne accutechniek en moet het doen met niet meer dan matige rijeigenschappen.

Ford heeft zo veel vertrouwen in de aandrijftechniek van de C-Max Hybrid dat zij plannen om deze MPV ook met conventionele aandrijving in de VS op de markt te brengen, geannuleerd heeft. De concentratie op de hybride uitvoering bespaart de autoproducent veel kosten, hetgeen prijsverlagend en dus afzetverruimend werkt. De introductie van de C-Max Hybrid zal worden voorafgegaan door de presentatie van een elektrische uitvoering van de Focus. Ook de emissieloze versie van de Transit Connect gaat in de VS verkocht worden. In een later stadium kunnen we ook hybride varianten van de volgende generatie Fusion/Mondeo en Escape/Kuga wachten.