Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt hiervoor 2,6 miljoen euro beschikbaar. Met het subsidieprogramma wil het ministerie het gebruik van schone brandstoffen stimuleren en tevens de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen. Het programma ‘proeftuinen duurzame mobiliteit: rijden op biogas en hogere blends biobrandstoffen’ loopt van 1 juli tot en met 30 december 2011. Bedrijven, waterschappen en onderzoeksinstellingen moeten de subsidie vóór de aanschaf van de auto’s (personenauto’s of bestelauto’s) aanvragen.

Dit kan vanaf 1 juli. Er geldt een minimum van drie nieuwe bedrijfswagens per aanvraag. Aanvragen die eerder dan 1 juli bij Agentschap NL worden ontvangen zijn te vroeg ingediend. De tegemoetkoming bedraagt drieduizend euro per auto en maximaal een ton per project. De auto’s moeten in de fabriek of direct bij aflevering geschikt worden gemaakt voor het gebruik van genoemde schone brandstoffen.
Het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals groen gas, biogas en hogere blends biobrandstoffen is beter voor het milieu en het klimaat en maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. De voordelen en gebruiksmogelijkheden van een auto die rijdt op biogas of een hogere blend biobrandstof zijn onvoldoende duidelijk en het subsidieprogramma moet dit veranderen, zodat meer bedrijven een groene auto aanschaffen. Dat meldt Agentschap NL, die de regeling in opdracht van de minister uitvoert.

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding