Eind 2011 komt de Opel Ampera in Nederland op de markt. The New Motion zal de toekomstige Ampera-berijders met een totaalpakket aan diensten begeleiden. Per berijder zullen desgewenst het laadpunt thuis en eventueel op kantoor aangelegd worden, en kan de aanleg van een publiek oplaadpunt gecoördineerd worden. Berijders kunnen daarbij de beschikking krijgen over een laadpas waarmee overal in het land opgeladen kan gaan worden. Ook de mogelijke subsidietrajecten zullen naar wens van de berijder begeleid worden. De stroom die gebruikt wordt op het thuislaadpunt zal – in overleg met de werkgever – gemeten kunnen worden, zodat leaserijders dit met hun werkgever kunnen verrekenen. Berijders zullen ook gebruik kunnen maken van het aanbod om zelf duurzame energie op te wekken via zonnepanelen of windenergieprojecten. In de komende maanden zullen deze trajecten door The New Motion en Opel verder worden uitgewerkt.

Recentelijk werd ook door staatssecretaris Frans Weekers bekendgemaakt dat de Ampera vrijgesteld wordt van bpm en wegenbelasting. Daarnaast betalen zakelijke rijders vanaf 1 januari 2012 nul procent fiscale bijtelling. In de huidige fiscale wetgeving was dit veertien procent. Dit plan van het ministerie, bovenop het totaalpakket van The New Motion, zal de Ampera – zeker voor zakelijke rijders – een zeer voordelige optie maken.

Directeur Freddy De Mulder van Opel Nederland: "We willen potentiële berijders laten zien dat overal aan is gedacht en overal voor gezorgd kan worden. We laten zien dat elektrisch rijden in een Ampera gemakkelijk is en tot in de puntjes geregeld wordt in Nederland." Opel ondersteunt tevens het initiatief van The New Motion om een netwerk van niet-publieke laadpunten te realiseren. Dit netwerk zal bestaan uit private laadpunten in bijvoorbeeld garages, bij bedrijven, horecagelegenheden en retail-locaties.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding