Erkend Duurzaam is ruim twee jaar geleden geïntroduceerd voor auto- en truckdealers. Sinds april kunnen ook onafhankelijke autobedrijven in aanmerking komen voor het certificaat.  Enkele aspecten in de certificeringsprocedure zijn aangepast op de kenmerken van het onafhankelijke autobedrijf.

Bertho Eckhardt, voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven: "De aandacht voor duurzaam ondernemen onderstreept het professionele niveau van het onafhankelijke autobedrijf. Onze duurzaamheidstrainingen zitten de komende maanden nagenoeg vol, dus er zullen later dit jaar nog veel certificeringen volgen."

Ernestine Voskuilen van Auto Voskuilen hoopt dat het behalen van het certificaat Erkend Duurzaam zorgt voor meer bewustwording. "Toen we startten met het proces bestond er wel wat scepsis in het bedrijf. Maar iedereen is nu echt heel bewust met duurzaamheid bezig. En dat zien onze klanten." Ook Peter de Rooy van AD Autobedrijf De Rooy is enthousiast: "In ons transportbedrijf zien we dat steeds meer klanten er bewust op letten of je duurzaam onderneemt. Sommige afnemers stellen het zelfs als eis, anders doe je gewoon niet meer mee."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding