De elektrisch aangedreven Volt is de eerste elektrische auto die het New Yorkse politiekorps gaat gebruiken. De politie rijdt er ook al met elektrische scooters en golfkarretjes. De Volt is niet het enige elektrische model dat de stad nu aanschaft, maar maakt deel uit van de in totaal 430 elektrische voertuigen die de stad New York in zijn vloot heeft. "Zoveel elektrische auto’s ineens hebben we nog nooit aangeschaft", zei de burgemeester, die beweerde dat in de stad New York de meeste gemeentelijke schone auto’s van heel de Verenigde Staten rijden. "We gaan door met het stellen van dit soort voorbeelden maar we moeten de inwoners van New York stimuleren voor zichzelf milieuvriendelijke keuzes te maken. Als ze de feiten zien, zijn mensen best bereid om met een elektrisch voertuig te gaan rijden. Het is onze taak het publiek de feiten te tonen, er voor te zorgen dat ze hun eigen beslissingen kunnen maken en er bovendien voor te zorgen dat de infrastructuur in orde is, wanneer de mensen elektrisch willen rijden. Het maakt allemaal deel uit van de agenda van de stad, die een groen New York als hoge prioriteit heeft."

 

Chevrolet is General Motors’ grootste merk wereldwijd met een jaarlijkse verkoop van zo’n vier miljoen auto’s in ruim 130 landen. Het is het vierde automerk wereldwijd op het gebied van verkopen en daarbij één van de snelst groeiende merken ter wereld. Het marktaandeel van Chevrolet is in Europa gegroeid naar 2,5 procent, met 477 duizend verkopen. Chevrolet heeft een distributienetwerk van ruim 2,7 duizend dealers en servicepunten in Europa. Chevrolet’s grootste markten in Europa zijn Rusland, Italië, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Turkije. Chevrolet is in 1911 in Amerika opgericht door de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding