Ze willen de oude batterijpakketten een tweede leven geven als opslagunits om de overcapaciteit van het energienetwerk op te slaan. In samenwerking met de technologie ontwikkelaar en de Amerikaanse oplaadnetwerk installateur Ecotalty bedenkt General Motors toepassingen voor oude accu’s van de Chevrolet Volt. 

De Amerikaanse autoproducent geeft acht jaar / 160.000 kilometer garantie op het accupakket van de elektrische Chevrolet Volt. Zelfs na 10 jaar moet het accupakket nog zo’n 70 procent van zijn oorspronkelijke opslagcapaciteit hebben. Als het accupakket dan uiteindelijk aan vervanging toe is, wil General Motors de verouderde batterijen gebruiken om overcapaciteit van het elektriciteitsnet op te slaan. 

De fabrikant stelt dat 33 oude Chevrolet Volt lithium/ion accu’s volledig opgeladen genoeg elektriciteit kunnen opslaan om zo’n vier uur lang 50 huishoudens van stroom kunnen voorzien. General Motors en ABB ontwikkelen opslagcontainers waarin de oude Volt accu’s een tweede leven krijgen. Vooral in het geval dat het energienet overbelast raakt en uitvalt kunnen de accu’s dan korte tijd de lokale stroomvoorziening overnemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding