Dat meldt althans het Verband der Automobilindustrie VDA met enige trots.  Volgens de VDA lag de gemiddelde CO2-uitstoot bij Duitse auto’s die in eigen land nieuw op de weg kwamen afgelopen maand op 146 gram/km. Dat is vijf procent lager dan een jaar geleden terwijl die teruggang bij uit het buitenland ingevoerde auto’s op 3,8 procent ligt. Over de eerste zeven maanden van dit jaar is de gemiddelde uitstoot bij de Duitse merken teruggedrongen met 4,4 procent en bij de ingevoerde concurrenten met 3,3 procent.

De Duitsers blijven echter over de hele linie gezien nog wel meer vervuilen dan de gemiddelde auto’s op de wegen in dat land, meldt de VDA er in een regeltje bij. In juli kwam de gemiddelde CO2-uitstoot van alle nieuwe wagens immers uit op 145,4 gram/km waar de Duitsers met hun 146 gram nog ietsje boven zitten.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding