Tot deze uitverkiezing komt SAM Group in het meest recente onderzoek voor de internationaal toonaangevende Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). BMW Group is de enige onderneming in de autobranche die sinds de start van deze belangrijke duurzaamheidindex in 1999 zonder onderbreking is vertegenwoordigd. Met de aankondiging van het nieuwe submerk BMW i, wordt deze positie nog eens onderstreept. “Voor de BMW Group staan langetermijndenken en verantwoord handelen aan de basis van economisch succes.

We zijn erg blij te worden erkend door de prestigieuze Dow Jones Sustainability Indexes", zegt Norbert Reithofer, de chef van BMW, in een persbericht. Voor BMW Group is duurzaamheid een integraal onderdeel van de ondernemingstrategie. In 1973 benoemde het concern – als eerste in de gehele automobielindustrie – een verantwoordelijke functionaris voor milieu. In het jaar 2000 definieerde de directie van BMW Group duurzaamheid als onderdeel van de strategie. Duurzaam ondernemen is bij BMW Group in de volledige waardeketen opgenomen; van de ontwikkeling van zuinige voertuigen tot milieuvriendelijke recyclingprocedures. In 2009 is duurzaam ondernemen als ondernemingsdoel verankerd. Op deze manier wil BMW Group zijn leidende positie op het gebied van duurzaamheid blijven uitbouwen.

BMW i is het nieuwe submerk van BMW dat staat voor een nieuwe kijk op individuele mobiliteit. BMW i presenteert zich komende week op de autobeurs van Frankfurt (IAA) met twee volledig nieuwe voertuigen: de BMW i3 concept en de BMW i8 concept. De BMW i3 Concept (de mcv) is een volelektrische auto, die emissievrije mobiliteit in stedelijke gebieden mogelijk maakt. De BMW i8 concept is een rasechte sportauto, die van hybridetechniek gebruikmaakt om sportieve prestaties met lage emissies te combineren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding