De fabrikant is opgenomen in de internationaal toonaangevende Dow Jones Sustainability Indexes. De autofabrikant ontving de hoogste score (94/100) samen met BMW; de gemiddelde score van de autofabrikanten lag op 72/100. 

Fiat behaalde op vrijwel elk onderdeel, zoals tegengaan van klimaatverandering, prestaties product en logistieke processen, de maximale score. Het automerk is ook voor de vierde keer op rij benoemd tot de meest milieuvriendelijke autofabrikanten in Europa. De gemiddelde CO2-uitstoot van het Fiat-gamma scoort gemiddeld het laagst van alle fabrikanten. De schoonste benzinemotor in Europa is de tweecilinder TwinAir van Fiat met een uitstoot van 92 g/km. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding