Er is meer dan honderd miljoen euro geïnvesteerd in een kenniscentrum in München en de productie zal vanaf 2015 worden opgestart in een fabriek van PSA in het Franse Mulhouse. Beide bedrijven willen met de joint venture bereiken dat ze binnen een aantal jaren een leidende rol hebben op het gebied van elektrische powertrains en gangmaker zullen zijn bij de veranderingen op weg naar de mobiliteit van de toekomst. De directeur van de joint venture, Wolfgang Güllich, zegt in het bericht dat zijn bedrijf duidelijke en ambitieuze doelen gesteld heeft gekregen.     

In het ontwikkelingscentrum in München zullen eind dit jaar vierhonderd medewerkers actief zijn, met name ingenieurs elektrotechniek en elektronica. De hybride componenten die in München worden ontwikkeld, zullen in Mulhouse worden geproduceerd. Daar is werkgelegenheid voor ongeveer  250 mensen voorzien. De joint venture gaat zich bezighouden met alle relevante onderdelen van elektrische powertrains zoals de speciale accu’s met een hoge spanning, elektromotoren, generatoren, speciale besturingselektronica, laadfaciliteiten en software voor energiemanagement. Men is voornemens een ‘open platform’ te bouwen dat ook voor andere partijen geproduceerd kan worden.

BMW en PSA werken al tien jaar samen op het gebied van motoren. Ruim 1,8 miljoen viercilinder benzinemotoren zijn inmiddels in gezamenlijk geproduceerd voor Mini en voor modellen van de merken Peugeot en Citroën.  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding