Car2go: inmiddels 1 miljoen keer gehuurd

Het autodeelsysteem car2go van Daimler met elektrische Smarts heeft een mijlpaal bereikt. In tweeënhalf jaar tijd zijn de car2go’s een miljoen keer gehuurd. Dat betekent dat car2go wereldwijd duizend keer per dag wordt gebruikt, zo berekende Daimler.

Daimler zegt dat er inmiddels vijftigduizend geregistreerde car2go-klanten zijn.  Deze week startte car2go in Amsterdam met driehonderd auto’s en nog dit jaar volgen San Diego en Wenen. In januari is Lyon aan de beurt en later in 2012 volgt Stuttgart. Car2go beleefde in maart 2009 zijn première in het Duitse Ulm en daar maken twintigduizend geregistreerde klanten gebruik van driehonderd Smarts Fortwo, zo meldt Daimler.
In 2010 en in 2011 breidde car2go verder uit naar het Amerikaanse Austin, Hamburg in Duitsland  en Vancouver (Canada). In deze steden hebben de car2go-gebruikers cumulatief  tien miljoen kilometer afgelegd. Per rit wordt over het algemeen vijf tot tien kilometer afgelegd.

Ook in Amsterdam mag car2go zich in een warme belangstelling verheugen. Binnen drie weken hadden zich al meer dan duizend geïnteresseerden geregistreerd via www.car2go.com. In Amsterdam worden in totaal 300 volledig elektrische aangedreven car2go’s ingezet. Ook in San Diego worden vanaf deze maand driehonderd elektrisch aangedreven car2go’s ingezet. Die Californische stad heeft daarmee de primeur van een vloot van volelektrische  auto’s in Noord Amerika.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Car2go: inmiddels 1 miljoen keer gehuurd - Automobielmanagement.nl

Car2go: inmiddels 1 miljoen keer gehuurd

Het autodeelsysteem car2go van Daimler met elektrische Smarts heeft een mijlpaal bereikt. In tweeënhalf jaar tijd zijn de car2go’s een miljoen keer gehuurd. Dat betekent dat car2go wereldwijd duizend keer per dag wordt gebruikt, zo berekende Daimler.

Daimler zegt dat er inmiddels vijftigduizend geregistreerde car2go-klanten zijn.  Deze week startte car2go in Amsterdam met driehonderd auto’s en nog dit jaar volgen San Diego en Wenen. In januari is Lyon aan de beurt en later in 2012 volgt Stuttgart. Car2go beleefde in maart 2009 zijn première in het Duitse Ulm en daar maken twintigduizend geregistreerde klanten gebruik van driehonderd Smarts Fortwo, zo meldt Daimler.
In 2010 en in 2011 breidde car2go verder uit naar het Amerikaanse Austin, Hamburg in Duitsland  en Vancouver (Canada). In deze steden hebben de car2go-gebruikers cumulatief  tien miljoen kilometer afgelegd. Per rit wordt over het algemeen vijf tot tien kilometer afgelegd.

Ook in Amsterdam mag car2go zich in een warme belangstelling verheugen. Binnen drie weken hadden zich al meer dan duizend geïnteresseerden geregistreerd via www.car2go.com. In Amsterdam worden in totaal 300 volledig elektrische aangedreven car2go’s ingezet. Ook in San Diego worden vanaf deze maand driehonderd elektrisch aangedreven car2go’s ingezet. Die Californische stad heeft daarmee de primeur van een vloot van volelektrische  auto’s in Noord Amerika.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding