Better Place bouwt accuwisselstation bij Schiphol

Luchthaven Schiphol krijgt het eerste accuwisselstation in Nederland.

Het wordt in de zomer van 2012 geplaatst door de Amerikaans-Israëlische onderneming Better Place.

Voorlopig komen in het station alleen elektrische Renault-taxi’s: de onlangs gepresenteerde Fluence Z.E. van de Franse fabrikant is de enige in serie gebouwde elektrische auto waarmee een automatische accuwissel mogelijk is.

In zo’n wisselstation krijgt het voertuig in nog geen vijf minuten een volle batterij. Er komen geen mensenhanden aan te pas. Ten opzichte van snelladers zou een wisselstation zeker dertig minuten tijdswinst opleveren. Aangezien Renault de wisselaccu’s verhuurt aan degene die met de voertuigen  rijders, zijn er geen problemen ten aanzien van de eigendom.

Better Place heeft de ambitie om wereldwijd een netwerk van wisselstations te realiseren. In Israël en China staan ze al.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik weet niet of deze wisselstraat dezelfde is als in het proefproject, maar het wisselen gaat bij de volgende video binnen de 1:30. Da’s sneller dan tanken en zonder dat je uit de auto hoeft: http://www.youtube.com/watch?v=LfI4589J_xI

Geplaatst door: Ad van der Meer op
Better Place bouwt accuwisselstation bij Schiphol - Automobielmanagement.nl

Better Place bouwt accuwisselstation bij Schiphol

Luchthaven Schiphol krijgt het eerste accuwisselstation in Nederland.

Het wordt in de zomer van 2012 geplaatst door de Amerikaans-Israëlische onderneming Better Place.

Voorlopig komen in het station alleen elektrische Renault-taxi’s: de onlangs gepresenteerde Fluence Z.E. van de Franse fabrikant is de enige in serie gebouwde elektrische auto waarmee een automatische accuwissel mogelijk is.

In zo’n wisselstation krijgt het voertuig in nog geen vijf minuten een volle batterij. Er komen geen mensenhanden aan te pas. Ten opzichte van snelladers zou een wisselstation zeker dertig minuten tijdswinst opleveren. Aangezien Renault de wisselaccu’s verhuurt aan degene die met de voertuigen  rijders, zijn er geen problemen ten aanzien van de eigendom.

Better Place heeft de ambitie om wereldwijd een netwerk van wisselstations te realiseren. In Israël en China staan ze al.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Ik weet niet of deze wisselstraat dezelfde is als in het proefproject, maar het wisselen gaat bij de volgende video binnen de 1:30. Da’s sneller dan tanken en zonder dat je uit de auto hoeft: http://www.youtube.com/watch?v=LfI4589J_xI

Geplaatst door: Ad van der Meer op