De E-Bugster heeft een voorin geplaatste, lichte (80 kg) elektromotor. De lithium-ion accu bevindt zich achter de twee zitplaatsen. De capaciteit van 28,3 kWh maakt een actieradius van minimaal 180 km mogelijk. De topsnelheid bedraagt 100 km/h en de ‘0-100′ duurt 10,8 s. Dankzij de snellaadfunctie is opladen binnen 35 minuten mogelijk. Laden via het reguliere stroomnet kan uiteraard ook. 

De E-Bugster beschikt over de nieuwe ‘eenheidsstekker’ die geschikt is voor beide laadmogelijkheden. Deze stekker geldt wereldwijd als standaard voor elektro-voertuigen. Een display geeft het actuele energieverbruik weer, de energiereserve en de kinetische energie die vrijkomt bij uitrollen/afremmen en die wordt omgezet in elektriciteit.

De E-Bugster is 1,40 meter hoog (9 cm lager dan de reguliere Beetle), 1,84 m breed (+3 cm) en 4,28 m lang. Opvallende details zijn de brede, vlak geplaatste voorruit, de lage zijruiten, de C-vormige LED-strips in de voorbumper, de chroomstrip die het complete interieur omspant, de geïntegreerde achterspoiler en 18-inch lichtmetalen wielen.