Vandaag heeft de Japanse fabrikant aangekondigd van plan te zijn om tegen het einde van dit jaar te beginnen met het hergebruik van de geëxtraheerde metalen. De recycling van kostbare hulpbronnen komt niet alleen ten goede aan de productie van nieuwe nikkel-metaal hydride accu’s, maar aan een breed scala van onderdelen. Verder overweegt Honda om stappen te ondernemen om de bij de ontmanteling van de accu’s vrijgekomen restspanning te hergebruiken als regeneratieve spanning voor het demontage proces.

Bovendien zullen de Japanners streven om zeldzame aardmetalen te recyclen die vrijkomen uit een aantal gebruikte onderdelen, zoals hybride motoren en lithium-ion accu’s.

Wat betreft het hergebruik van middelen die voor zijn producten worden gebruikt , heeft Honda zich de 3R-aanpak ten doel gesteld (Reduce, Reuse, Recycle). Zo worden bumpers verzameld en gerecycled tot functionele gebruikte onderdelen. Hetzelfde geldt voor olie en filters en dergelijke. Naast de ontwikkeling van zuinige auto’s, zoals hybrides, versterkt Honda zijn netwerk om recycling en hergebruik van grondstoffen te koppelen teneinde de milieubelasting van de mobiele samenleven als geheel te  beperken.