Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032 (filmpje)

Volgens Elon Musk, de oprichter van Tesla Motors, is over twintig jaar de helft van de nieuwe auto’s batterij-elektrisch. Zijn sedan Model S is inmiddels in productie.

Musk zei dit, in z’n sas met de eerste afleveringen van de Model S, zo meldt persbureau Reuters. Tesla heeft het plan dit jaar vijfduizend van de elektrische sedans af te leveren en volgend jaar twintigduizend.  De basisuitvoering van de Model S kost 57 duizend dollar en dat is vijftigduizend dollar minder dan de Tesla Roadster in 2008. Tesla-investeerder Steve Jurvetson (Venture Capital) kreeg de allereerste Model S die van de band liep, en de tweede was voor Musk zelf.  Tesla zegt zelf dat de Model  S een actieradius heeft van 265 mijl (425 kilometer). Dat zou de grootste radius zijn van alle elektrische auto’s die geproduceerd worden. De Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency)  gaf aan de Model S een miles-per-gallon-equivalent van 89. Daarmee loopt de auto 29 MPGe achter op de Honda Fit EV, die de hoogste rating heeft van alle auto’s in de VS. De Model  S loopt 10 MPGe achter op de Nissan leaf.

Op 20 juni organiseerde Automobiel Management het congres Driving Business Goes Electric, met sprekers die allerlei standpunten belichtten. U kunt hier hun presentaties downloaden.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032 (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Tesla-baas Musk: helft auto’s elektrisch in 2032 (filmpje)

Volgens Elon Musk, de oprichter van Tesla Motors, is over twintig jaar de helft van de nieuwe auto’s batterij-elektrisch. Zijn sedan Model S is inmiddels in productie.

Musk zei dit, in z’n sas met de eerste afleveringen van de Model S, zo meldt persbureau Reuters. Tesla heeft het plan dit jaar vijfduizend van de elektrische sedans af te leveren en volgend jaar twintigduizend.  De basisuitvoering van de Model S kost 57 duizend dollar en dat is vijftigduizend dollar minder dan de Tesla Roadster in 2008. Tesla-investeerder Steve Jurvetson (Venture Capital) kreeg de allereerste Model S die van de band liep, en de tweede was voor Musk zelf.  Tesla zegt zelf dat de Model  S een actieradius heeft van 265 mijl (425 kilometer). Dat zou de grootste radius zijn van alle elektrische auto’s die geproduceerd worden. De Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency)  gaf aan de Model S een miles-per-gallon-equivalent van 89. Daarmee loopt de auto 29 MPGe achter op de Honda Fit EV, die de hoogste rating heeft van alle auto’s in de VS. De Model  S loopt 10 MPGe achter op de Nissan leaf.

Op 20 juni organiseerde Automobiel Management het congres Driving Business Goes Electric, met sprekers die allerlei standpunten belichtten. U kunt hier hun presentaties downloaden.   

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding