Renault Trucks werkt aan het verlagen van het brandstofverbruik. In het verlengde hiervan organiseert Renault Trucks in augustus de Optifuel Challenge. In Nederland wordt deze challenge georganiseerd op 30 en 31 augustus bij Renault Trucks Rotterdam. Alle deelnemers rijden een vast parcours en degene die dat het zuinigste doet, wordt samen met zijn fleetmanager en dealer uitgenodigd voor de Europese finale. Hij maakt bovendien kans op een Renault Twizy en een jaar lang gratis rijden met een Renault Premium Optifuel. Chauffeurs die zich in willen schrijven voor de Optifuel Challenge kunnen dit doen via de website van Renault Trucks www.renault-trucks.nl. De Europese finale vindt plaats van 18 tot en met 20 oktober in Sevilla in Spanje op het racecircuit van Monteblanco.

Om te bepalen welke chauffeur het parcours het beste heeft afgelegd, wordt gebruikgemaakt van Optifuel Infomax. Met deze tool kunnen data uit het voertuig gehaald worden, waardoor de trajecten van de deelnemers eenvoudig met elkaar kunnen worden vergeleken. "We kijken niet alleen naar brandstofverbruik. We kijken ook of een chauffeur efficiënt rijdt. De opdracht is met een zo laag mogelijk brandstofverbruik en een hoge gemiddelde snelheid veilig te rijden. Zo kijken we naar anticipatie in het verkeer (uitrollen, aantal remmingen, etc.) en ook naar het correcte gebruik van het voertuig (gebruik van cruise control, groene zone)", aldus Jan de Strooper van Renault.

Optifuel Infomax is onderdeel van het Optifuel Programma van Renault Trucks, waar ook Optifuel Training deel van uitmaakt. Deze training maakt de chauffeur bewust van de mogelijkheden van economisch rijden en resulteert in een veiligere en milieuvriendelijkere rijstijl. Het Optifuel Trainingsprogramma is officieel erkend en vertegenwoordigt zeven van de te behalen 35 punten in het kader van de Europese richtlijn voor verplichte nascholing vakbekwaamheid.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding