Het bedrijf schuift Evan Thornley, die Better Place in Australië aanstuurt, naar voren als opvolger. Agassi zelf zou lid blijven van de raad van bestuur. Verder is weinig officieels losgelaten over de stap van Agassi, behoudens dan dat men spreekt van "een natuurlijk moment in de ontwikkeling van een bedrijf." Maar volgens een anonieme bron hoog in de kringen van het management heeft gezegd dat Agassi is gebotst met het bestuur over de toekomstige strategie. Centraal zou de vraag staan of Better Place zich eerst moet richten op de uitbouw van een landelijk dekkend netwerk in Israël en Denemarken (de visie van Agassi) of juist moet zorgen dat het (met name) in China en de VS aan de gang gaat.

Better Place bedacht en ontwikkelde een laadconcept waarbij een leeg accupakket van een elektrische auto binnen enkele minuten op een wisselstation automatisch kan worden vervangen door een volle set. Het idee heeft de nodige loftuitingen ontvangen maar heeft de afgelopen jaren ook honderden miljoenen dollars aan investeringen gekost.

Agassi was begin vorige maand nog in Nederland, toen hij op Schiphol samen met  minister Maxime Verhagen van Economische Zaken het eerste batterijwisselstation in Nederland opende. Bij die gelegenheid werd ook de bouw van een tweede wisselstation in Amsterdam aangekondigd.