De opdracht is onderdeel van het actieplan Schoon Vervoer 2010 – 2014. Ballast Nedam realiseert de totale opdracht in combinatie met Greenchoice, eNovates en Blue Corner. De aanleg van voldoende openbare oplaadpunten is onderdeel van het actieplan Schoon Vervoer van de gemeente Utrecht. De gemeente stimuleert met het actieplan Schoon Vervoer elektrisch rijden in Utrecht omdat het schoon, stil en zuinig is. Vanuit de gedachte dat het succes van elektrisch vervoer direct afhangt van de beschikbaarheid van laadpunten realiseert Ballast Nedam in opdracht van de gemeente de oplaadpunten. Deze oplaadpunten worden geplaatst in de voor iedereen toegankelijke buitenruimte die eigendom is van de gemeente Utrecht.

Greenchoice levert groene stroom voor de oplaadpunten in de gemeente Utrecht. Deze stroom wordt opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. eNovates ontwikkelt en levert een brede waaier van oplaadsystemen zowel voor de veeleisende openbare sector als voor de thuisgebruiker. Door de integratie met onze professionele software – de eNet Management Suite – wordt de mogelijkheid geboden om de volledige functionaliteit van één of meer oplaadnetwerken efficiënt te beheren. De software wordt ingezet voor het beheer van diverse laadnetwerken waaronder het te realiseren laadnetwerk in Utrecht. Blue Corner is de eerste Belgische operator voor e-mobiliteit. In de gemeente Utrecht kan de eindgebruiker met een Blue Corner laadpas probleemloos opladen in de eigen stad en ver daarbuiten.

Ballast Nedam werkt aan projecten in Nederland op de werkgebieden huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Binnen deze focus zegt het bedrijf zich te richten op vijf nichemarkten waaronder alternatieve brandstoffen. Op deze nichemarkt investeert Ballast Nedam door de dochterbedrijven CNG Net en LNG24 in openbare netwerken van groengastankstations voor de particuliere markt en tankstations voor lng (aardgas) voor de transportmarkt .Ballast Nedam heeft ook het eerste verplaatsbare waterstoftankstation gebouwd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding