In Amsterdam doen drie taxibedrijven mee aan de taxipilot. Vanaf begin september zijn vierduizend taxiritten volledig elektrisch verzorgd, goed voor 135 duizend kilometer. Dat toont aan dat zelfs intensief gebruikte auto’s elektrisch kunnen rijden, zo concludeert Better Place. De pilot  verloopt volgens plan en Better Place verwacht dat de taxi’s de geplande tachtigduizend kilometer per jaar gaan overschrijden, wat betekent dat 130 ton aan CO2 niet wordt uitgestoten, althans niet ter plekke. "De resultaten tonen aan dat ons model (met een accuwisselstation, red) werkt voor een zeer veeleisend klantsegment, namelijk dat van de Amsterdamse taxi", zegt Jelle Vastert, directeur business develoment van Better Place Nederland. Hij zegt ook dat hij ‘enthousiaste respons’ krijgt van de chauffeurs.

De EU heeft Batter Place uitgeroepen tot een van de tien meest succesvolle projecten in het Ten-T programma van 2012. Better Place presenteert de resultaten van het project op de Ten-T dagen in Brussel vandaag en morgen (28 en 29 november).

Better Place meldt bovendien dat men nieuws heeft op het financiële front. Het bedrijf heeft tot op heden meer dan 850 miljoen dollar aan kapitaal aangetrokken, waaronder een nieuwe ronde van honderd miljoen. Daarmee onderschrijven de aandeelhouders hun langeterijnvisie op dem potentie van het bedrijf", vindt de recent aangetreden ceo Paul Harms.

In Denemarken heeft Better Place inmiddels zeventien van de achttien geplande wisselstations in gebruik.  Daarmee zou het mogelijk zijn voor de Deense gebruiker elke bestemming in Denemarken elektrisch te bereiken.  

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding