Voor Tesla wordt Tilburg de strategische locatie in Europa. In 2013 zullen de eerste exemplaren van de Model S van Tesla vanuit Tilburg Europa in gaan. "Tilburg is onze strategische locatie voor Europese uitbreiding", aldus vice president global services Joost de Vries van Tesla Motors. Met de komst van het centrum zullen naar schatting vijftig nieuwe banen beschikbaar komen, en in de komende jaren volgen er naar verwachting nog een aantal extra banen. Europa geldt voor Tesla Motors als een van de belangrijkste markten voor haar internationale groeiplannen. Bij het betreden van die Europese markt is Tilburg als vestigingsplaats voor Tesla een sleutelpositie toebedacht. Vanuit het distributiecentrum zullen onder meer de logistiek, spareparts en het onderhoud van Tesla producten in Europa plaatsvinden. Ook de Model S van Tesla rijdt straks, na de laatste montagehandelingen vanuit Tilburg Europa in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding