Er zijn speciale parkeerplekken met oplaadpunten ingericht voor de car2go elektrische deelauto’s op de Potsdamer Platz in Berlijn. Gebruikers kunnen daar de deelauto’s gemakkelijk opladen met energie uit duurzame energiebronnen. Joris Hupperets, manager emobility bij Nuon: "We zijn blij dat we samen met car2go en de steden meewerken aan de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Europa. Ook de Europese Commissie heeft vraag naar meer oplaadpunten voor auto’s op alternatieve brandstoffen, zoals elektriciteit. De ontwikkeling van elektrisch vervoer breidt zich steeds verder uit." In Amsterdam biedt Nuon/Vattenfall stroom voor ev’s aan via tweehonderdzeventig oplaadpunten. In Berlijn staan nu honderdzestig auto-oplaadpunten van Vattenfall.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding