Dat blijkt uit een representatieve, telefonische peiling onder duizend Duitse autokopers, gehouden door onderzoeksbureau puls. Vooral bij jongere personen en mensen van middelbare leeftijd zou een geldpremie de kooplust aanwakkeren.

Puls hield de peiling begin vorige maand. Blijkens de resultaten doen autofabrikanten en -dealers er goed aan zelf het heft in handen te nemen, aangezien de publieke middelen ook in Duitsland intussen beperkt zijn. Tel daarbij de langzaam malende ambtelijke molens en de conclusie is helder, zegt puls-directeur Konrad Weßner: "Gezien de reacties bij klanten en het positieve imago-effect zou een premie als creatieve verkoopprikkel voor elektrische auto’s zeer de moeite waard zijn."

Puls deed de peiling omdat de EV-verkopen in Duitsland achterblijven bij de verwachting, ofschoon ook bij onze oosterburen deskundigen zeggen dat elektrisch rijden de toekomst heeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding