Obama wil investeren in alternatieve brandstoffen

De Amerikaanse president Obama wil twee miljard dollar (anderhalf miljard euro) uittrekken voor onderzoek naar alternatieve brandstoffen voor auto’s.

Voor de financiering wil Obama opbrengsten gebruiken van federale olie- en gaswinning, zo meldt de New York Times. De president wil voorkomen dat de VS achterop raken op het gebied van de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen.

Tijdens zijn laatste State of the Union sprak Obama zich ook al uit voor onderzoek naar nieuwe brandstoffen. Volgens hem laten de brandstofprijzen in de VS regelmatig een piek zien, wat neerkomt op lastenverzwaring voor Amerikaanse huishoudens. Obama denkt dat alternatieve brandstoffen de deze cirkel kunnen doorbreken. "Het gaat niet alleen om geld maar ook om het milieu en onze nationale veiligheid. Het is geen Democratisch of een Republikeins idee. Het is gewoon een goed idee."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Obama wil investeren in alternatieve brandstoffen - Automobielmanagement.nl

Obama wil investeren in alternatieve brandstoffen

De Amerikaanse president Obama wil twee miljard dollar (anderhalf miljard euro) uittrekken voor onderzoek naar alternatieve brandstoffen voor auto’s.

Voor de financiering wil Obama opbrengsten gebruiken van federale olie- en gaswinning, zo meldt de New York Times. De president wil voorkomen dat de VS achterop raken op het gebied van de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen.

Tijdens zijn laatste State of the Union sprak Obama zich ook al uit voor onderzoek naar nieuwe brandstoffen. Volgens hem laten de brandstofprijzen in de VS regelmatig een piek zien, wat neerkomt op lastenverzwaring voor Amerikaanse huishoudens. Obama denkt dat alternatieve brandstoffen de deze cirkel kunnen doorbreken. "Het gaat niet alleen om geld maar ook om het milieu en onze nationale veiligheid. Het is geen Democratisch of een Republikeins idee. Het is gewoon een goed idee."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding