Mobility Mixx: deelauto in 2015 gemeengoed

Een op de vijf Nederlandse bedrijven maakt gebruik van een vorm van autodelen voor zijn medewerkers. De komende jaren worden dat er nog meer.

Dat concludeert en voorspelt Mobility Mixx op basis van "onderzoek, trends en ervaring." Volgens de dienstverlener kiezen werkgevers steeds vaker voor deelauto’s, hetzij vanwege hun MVO-beleid, om kostenbesparingen door te voeren of om de parkeerdruk op het bedrijfsterrein te verminderen. Bovendien is voor veel medewerkers het bezit van een auto geen must meer of een belangrijk statussymbool.

In 2012 signaleerde Mobility Mixx een toenemende interesse in deelauto’s voor bedrijventerreinen, zodat bedrijven de auto’s en de kosten kunnen delen. Ook volledig elektrische autopools rukken op. Op dit moment zijn deelauto’s het meest bekend bij overheidsinstanties (44%); ook worden ze hier het vaakst aangeboden (47%).

Zakelijke gebruikers van de deelauto’s van Mobility Mixx reden in 2012 in totaal 7,6 miljoen kilometer. De bezettingsgraad was tijdens kantooruren 63%. Elke deelauto reed gemiddeld 18 duizend kilometer (oftewel 1500 per maand c.q. 371 per week en 74,2 per dag). Populair voor het gebruik zijn maandag (absolute piek), dinsdag en donderdag.

Vooral kleine en middelgrote type auto’s worden veel gekozen voor zakelijke ritten met een deelauto. Ook zuinige en milieuverantwoorde modellen zijn populair. De top 5 van meest gebruikte voertuigen van Mobility Mixx ziet er als volgt uit: Toyota Aygo, Skoda Fabia, Opel Corsa, Honda Insight (Hybride) en  VW Polo BlueMotion.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mobility Mixx: deelauto in 2015 gemeengoed - Automobielmanagement.nl

Mobility Mixx: deelauto in 2015 gemeengoed

Een op de vijf Nederlandse bedrijven maakt gebruik van een vorm van autodelen voor zijn medewerkers. De komende jaren worden dat er nog meer.

Dat concludeert en voorspelt Mobility Mixx op basis van "onderzoek, trends en ervaring." Volgens de dienstverlener kiezen werkgevers steeds vaker voor deelauto’s, hetzij vanwege hun MVO-beleid, om kostenbesparingen door te voeren of om de parkeerdruk op het bedrijfsterrein te verminderen. Bovendien is voor veel medewerkers het bezit van een auto geen must meer of een belangrijk statussymbool.

In 2012 signaleerde Mobility Mixx een toenemende interesse in deelauto’s voor bedrijventerreinen, zodat bedrijven de auto’s en de kosten kunnen delen. Ook volledig elektrische autopools rukken op. Op dit moment zijn deelauto’s het meest bekend bij overheidsinstanties (44%); ook worden ze hier het vaakst aangeboden (47%).

Zakelijke gebruikers van de deelauto’s van Mobility Mixx reden in 2012 in totaal 7,6 miljoen kilometer. De bezettingsgraad was tijdens kantooruren 63%. Elke deelauto reed gemiddeld 18 duizend kilometer (oftewel 1500 per maand c.q. 371 per week en 74,2 per dag). Populair voor het gebruik zijn maandag (absolute piek), dinsdag en donderdag.

Vooral kleine en middelgrote type auto’s worden veel gekozen voor zakelijke ritten met een deelauto. Ook zuinige en milieuverantwoorde modellen zijn populair. De top 5 van meest gebruikte voertuigen van Mobility Mixx ziet er als volgt uit: Toyota Aygo, Skoda Fabia, Opel Corsa, Honda Insight (Hybride) en  VW Polo BlueMotion.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding