"Wij zijn ervan overtuigd dat oplaadpunten in Duitsland grootschalig ingezet kunnen worden. Om dit te realiseren is het belangrijk om partnerships aan te gaan met locatie-eigenaren die beschikken over ruime parkeergelegenheid en aantrekkelijke voorzieningen voor bezoekers. ECE voldoet met haar winkelcentra voor een groot deel aan deze eisen en is dan ook een belangrijke partner voor het Duitse laadnetwerk, ‘’ aldus Thomas Ludwig, European Location Business Development manager van The New Motion.

The New Motion werkt samen met Alliander en verschillende andere strategische partners om dit Europees laadnetwerk te realiseren.

De partners hebben besloten eerst de winkelcentra in Berlijn te voorzien van laadpunten, daarna volgen de overige ECE locaties. Ook worden er speciale aanbiedingen gemaakt met Duitse autodeelbedrijven om zo elektrisch rijden te stimuleren van en naar de ECE winkelcentra.