De award is een jaarlijkse prijs voor de ondernemer met de meest duurzame innovatie in mobiliteit. Door een vakjury zijn voor 2013 drie innovaties genomineerd.

Met Prins Direct LiquiMax (DLM) kunnen auto’s met een direct ingespoten benzinemotor moeiteloos voor honderd procent op autogas (LPG) rijden, met dezelfde motorprestaties als met benzine. Met DLM kunnen ook de modernste schone benzinemotoren hun milieuprestatie nog verder verbeteren. Prins belooft met het vertrouwde autogas een lagere uitstoot van kooldioxide (CO?) en minder fijnstof, tot negentig procent.

HyGear

Een HyGear Hydrogen Generation System (HGS) kan op kleine schaal waterstof produceren uit aardgas. Dat doet het deels gepatenteerde systeem in precies de juiste hoeveelheid en met de gewenste kwaliteit. Dat is een kostenbesparing. Bovendien vervalt de noodzaak om gecomprimeerde waterstof naar de eindgebruiker te transporteren. Dat zorgt voor minder transportbewegingen met alle daaraan verbonden kosten en milieu nadelen zoals energiegebruik en CO? uitstoot. HyGear verwacht dat in de toekomst meer duurzame bronnen, zoals biogas, de brandstof voor de HGS installatie kunnen zijn.

ECOdrive

Een intelligente rijgedrag stimulator om tot duurzaam en veilig weggedrag te komen. Zo noemt ECOdrive het systeem dat waarmee de maximum snelheid, de acceleratie en het toerental per versnelling zijn aan te passen. ECOdrive kan daarmee tot 25 procent besparen op schade en onderhoud en tot vijftien procent op CO? reductie door verminderd brandstofgebruik. ECOdrive werkt aan een uitvoering waarmee auto’s automatisch de wettelijke maximum snelheid respecteren. De investering in het huidige systeem is binnen een jaar terugverdiend.