Mobiliteitsbranche kiest gezamenlijk voor duurzaamheid

Focwa, Bovag, RAI Vereniging, Stiba en ARN kiezen gezamenlijk voor een duurzaamheidsprogramma.

 Dat maakten de organisaties bekend tijdens een bijeenkomst in het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. Doel is om te komen tot eenduidige certificaten voor duurzaamheid en MVO voor de gehele mobiliteitsbranche.

De ontwikkeling ervan en de certificering worden ondergebracht bij IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). "Door deze samenwerking kunnen de deelbranches van elkaars expertise en inzichten gebruik maken", aldus Arie de Jong, directeur van ARN (waar IvDM onder valt). "Zo wordt voorkomen dat bedrijven in de branche en hun klanten te maken krijgen met een wildgroei aan certificaten en certificeringsinstanties."

Binnen IvDM zullen onder een gemeenschappelijke naam nieuwe gezamenlijke certificaten worden ontwikkeld. Dat gebeurt op basis van bestaande duurzaamheidscertificaten als Erkend Duurzaam (Bovag) en het MVO Beleid (Focwa). Op initiatief van Stiba zal bovendien de inzet van gebruikte onderdelen meer aandacht krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mobiliteitsbranche kiest gezamenlijk voor duurzaamheid - Automobielmanagement.nl

Mobiliteitsbranche kiest gezamenlijk voor duurzaamheid

Focwa, Bovag, RAI Vereniging, Stiba en ARN kiezen gezamenlijk voor een duurzaamheidsprogramma.

 Dat maakten de organisaties bekend tijdens een bijeenkomst in het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. Doel is om te komen tot eenduidige certificaten voor duurzaamheid en MVO voor de gehele mobiliteitsbranche.

De ontwikkeling ervan en de certificering worden ondergebracht bij IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). "Door deze samenwerking kunnen de deelbranches van elkaars expertise en inzichten gebruik maken", aldus Arie de Jong, directeur van ARN (waar IvDM onder valt). "Zo wordt voorkomen dat bedrijven in de branche en hun klanten te maken krijgen met een wildgroei aan certificaten en certificeringsinstanties."

Binnen IvDM zullen onder een gemeenschappelijke naam nieuwe gezamenlijke certificaten worden ontwikkeld. Dat gebeurt op basis van bestaande duurzaamheidscertificaten als Erkend Duurzaam (Bovag) en het MVO Beleid (Focwa). Op initiatief van Stiba zal bovendien de inzet van gebruikte onderdelen meer aandacht krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding