8,5 mln euro financiering voor The New Motion

The New Motion, de service provider voor elektrische auto’s, heeft een tweede externe financieringsronde afgesloten die 8,5 miljoen euro heeft opgeleverd. Met het geld zal men de oplaadservices voor berijders van ev’s in Europa verder uitbreiden.

Met de nieuwe investering is in totaal 14 miljoen euro geïnvesteerd sinds het bedrijf in 2009  startte. Inmiddels heeft men vijfduizend oplaadpunten in Nederland, Duitsland en België gerealiseerd. "In deze tijden van economische problemen zijn wij in staat geweest om snel het aantal oplaadpunten te vergroten zonder daarvoor enorme hoeveelheden geld nodig te hebben. We doen dit met een aantrekkelijk aanbod van ev-services die we op de markt brengen in samenwerking met de autoindustrie en de lokale partijen. Het is onze overtuiging dat dit de enige manier is om een aantrekkelijk netwerk op te tuigen dat de acceptatie van ev’s ondersteunt", zegt Ritsaart van Montfrans, de oprichter van The New Motion. Afgelopen mei bereikte zijn bedrijf een mijlpaal de grens van honderdduizend oplaadacties per maand (ruim drieduizend per dag) te bereiken, waarmee zou zijn aangetoond dat het oplaadnetwerk intensief wordt gebruikt. De laadpunten staan bij de gebruikers thuis, bij de werkplekken en plaatsen onderweg zoals restaurants, grote parkeerplaatsen en winkelcentra.  

Aandeelhouders van The New Motion zijn Tendris, Stichting Doen en Alliander. De nieuwe aandeelhouder is Entrepreneurs Fund uit Londen die nu vanuit zijn tweede fonds van honderd miljoen euro investeert in pioniers en sterk groeiende bedrijven die bezig zijn in technologie met een focus op Europa. Men heeft vooral belangstelling voor nieuwe technologie voor medische toepassingen, voor materialen, schone technologie en retail.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

8,5 mln euro financiering voor The New Motion - Automobielmanagement.nl

8,5 mln euro financiering voor The New Motion

The New Motion, de service provider voor elektrische auto’s, heeft een tweede externe financieringsronde afgesloten die 8,5 miljoen euro heeft opgeleverd. Met het geld zal men de oplaadservices voor berijders van ev’s in Europa verder uitbreiden.

Met de nieuwe investering is in totaal 14 miljoen euro geïnvesteerd sinds het bedrijf in 2009  startte. Inmiddels heeft men vijfduizend oplaadpunten in Nederland, Duitsland en België gerealiseerd. "In deze tijden van economische problemen zijn wij in staat geweest om snel het aantal oplaadpunten te vergroten zonder daarvoor enorme hoeveelheden geld nodig te hebben. We doen dit met een aantrekkelijk aanbod van ev-services die we op de markt brengen in samenwerking met de autoindustrie en de lokale partijen. Het is onze overtuiging dat dit de enige manier is om een aantrekkelijk netwerk op te tuigen dat de acceptatie van ev’s ondersteunt", zegt Ritsaart van Montfrans, de oprichter van The New Motion. Afgelopen mei bereikte zijn bedrijf een mijlpaal de grens van honderdduizend oplaadacties per maand (ruim drieduizend per dag) te bereiken, waarmee zou zijn aangetoond dat het oplaadnetwerk intensief wordt gebruikt. De laadpunten staan bij de gebruikers thuis, bij de werkplekken en plaatsen onderweg zoals restaurants, grote parkeerplaatsen en winkelcentra.  

Aandeelhouders van The New Motion zijn Tendris, Stichting Doen en Alliander. De nieuwe aandeelhouder is Entrepreneurs Fund uit Londen die nu vanuit zijn tweede fonds van honderd miljoen euro investeert in pioniers en sterk groeiende bedrijven die bezig zijn in technologie met een focus op Europa. Men heeft vooral belangstelling voor nieuwe technologie voor medische toepassingen, voor materialen, schone technologie en retail.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding