Ze gaan naar het  nieuwe Europese distributie- en assemblagecentrum. Dat de elektrische sportlimo’s in ons land zijn, betekent niet dat ze hier straks rondrijden. De Amerikanen hebben Noorwegen op het oog: daar gaan de eerste auto’s naar klanten. Tesla-topman Elon Musk mikt op minstens 10.000 verkopen per jaar in europa, de helft van de totale productie.

BMW-feest 29 juli
In dezelfde week trekt BMW eindelijk het doek van een ongecamoufleerde i3. Er is al uitvoerig met de auto gereden, maar door ingenieuze bestickering blijft de definitieve vorm ietwat versluired. Op 29 juli wordt de auto in een aantal steden tegelijk onthuld. Dan is het wachten nog niet helemaal voorbij voor de 100.000 mensen die een proefrit willen maken… Voor het eind van het jaar start de levering.

Mitsubishi 40 miljoen in de min
Mitsubishi Nederland denkt dat ongeveer tien procent van de Outlander PHEV-kopers de order annuleert. Oorzaak: een deel van de 10.500 bestellingen wordt pas na 31 december verwacht waardoor de rijder zeven of acht procent bijtelling moet rekenen in plaats van nul procent. Voor een merk dat in 2012 zo’n 3.500 auto’s verkocht is dat een gevoelige klap. Extra gevoelig omdat de prijs excl. BTW (en BPM) rond de 40.000 euro ligt. Met zo’n duizend annuleringen levert de importeur wel eventjes veertig miljoen euro omzet in.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding