De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) heeft de studenten, die de auto hebben gemaakt, dat laten weten. Ondanks deze toestemming zal de auto, die de studenten liefkozend Stella hebben genoemd, voorlopig niet op de Nederlandse wegen te zien zijn.

Volgende week vertrekt het studententeam met de auto naar Australië om daar in oktober mee te doen aan de World Solar Challenge, een race over 3000 kilometer. Teams van de universiteiten in Delft en Twente doen ook mee aan deze race. Deze laatste twee doen mee met een raceauto, bij het Eindhovense team ligt de nadruk op een praktische en gebruiksvriendelijke auto.

De World Solar Challenge wordt om het jaar gehouden. Eindhoven doet dit jaar voor het eerst mee. Delft won in het verleden al vier keer, vorige keer werd het team tweede. Twente haalde nog nooit een podiumplek. De vorige keer werden ze vijfde.